Tekintse meg képz&eacuteseinket.

Mivel foglalkozhat még az ÓVÁRI hallgató? 

 

Mehet hosszabb-rövidebb időre  külföldi farmgyakorlatra (Anglia, Dánia, Hollandia,  Brazília, Olaszország, Németország, Ausztria, USA, Finnország), ahol a szakmai fogásokon túl a nyelvet is gyakorolhatja.

 

Lehet demonstrátor, aki bekapcsolódhat egyes tanszékek oktató- és kutató munkájába.

 

Írhat Tudományos Diákköri Dolgozatot, amellyel szerepelhet versenyeken és felkészülhet a Diplomamunka jobb megvédésére.

  


 

Hallgatóink Tudományos Diákköri Konferencián


Hallgatóink országjáráson
Hallgatóink külföldi tanulmányúton (Hollandia)

Hallgatóink külföldi farmgyakorlaton (Ausztrália)
Hallgatóink külföldi szakmai gyakorlaton (Németország)

 


 

Hallgatóink lövészeten Vadászat és fegyverismeret c. tárgy gyakorlati foglalkozásánSportolhat, mivel a tanrendi testnevelési órákon túl a MOGAAC-ban szakosztályok (atlétika, karate, kézilabda, kosárlabda) és sportcsoportok várják a rendszeresen sportolni kívánó hallgatókat. A szakosított testnevelésen belül lehetőséget kínálunk a rendszeres lovaglásra, úszásra, kajakozásra, valamint a labdajátékokra.

 

 Sportolásra nyújt lehetőséget a kollégium melletti, a volt gazdászhallgatóról a párizsi olimpia diszkoszvető bajnokáról elnevezett Bauer Rudolf sportcsarnok, a 35 munkahelyes edzőterem, a salakos és bitumenes kézilabda-és teniszpálya, valamint vizisporttelepünk a Mosoni-Duna jobb partján. A téli sportok kedvelőinek minden évben sítábort szervezünk.

 

Hazánkban az egyetemi és főiskolai sportmozgalom széleskörű kialakulásával egyidőben az elsők közt 1881-ben alakult meg a Magyar-Óvári Gazdasági Akadémiai Atlétikai Club (MOGAAC), amely karunk sportéletének ma is jelentős színtere. Ezen Klub Diáksport Egyesülete széleskörű sportolási, testedzési, felüdülési lehetőségeket biztosít a Kar hallgatói és dolgozói számára. Az Egyesületben jelenleg három szakosztály működik. Shotokán stílusú karate szakosztály, női és férfi kézilabda szakosztály, amelyek a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságban is szerepelnek, valamint a kosárlabda szakosztály.

 Bővítheti ismereteit a HÖK által szervezett Kollégiumi Szakestéken.

 

Táncolhat az Óvári Gazdász néptánc együttesben.Művelődhet a könyvtárban, olvashat annak olvasótermében, eltöltheti szabad idejét a hallgatói klubban.

 

A kétévente megrendezésre kerülő Diáknapok kulturális- szellemi és sportvetélkedőinek, bemutatóinak a Kar Díszterme, Sportcsarnoka és Kollégiuma ad helyet. A Kollégiumi stúdió és a klubok további számtalan lehetőséget biztosítanak a hallgatók szórakoztatására. A művelődést, a szakmai ismeretek bővítését segíti a több mint 40.000 kötetes Könyvtár és Olvasóterem, amelynek CD-ROM-os és internetes szolgáltatása folyamatosan hallgatóink rendelkezésére áll a Vár épület II. ill. I. emeletén. A Kollégiumban, a Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központban lévő számítógéptermek, valamint az eMagyarország Klub internet szolgáltatással szintén a hallgatók rendelkezésére állnak.

 

A hallgatók bekapcsolódhatnak Mosonmagyaróvár város kulturális életébe is, mivel az együttesek, egyesületek és öntevékeny csoportok mindegyike ún. nyitott formában működik.

 

Aki dolgozni akar szabadidejében a Diákmunkás szervezésében megteheti.

 

BÉCS és POZSONY a regionális közlekedés fejlődésének köszönhetően egy órás utazással elérhető. Bécsben a regionális vonatra megváltott jegy érvényes a helyi tömegközlekedési járműveken.

 

 

Szórakozási lehetőségek:

 

Balektábor

 Diáknapok

  

24 órás vetélkedő

Balekbál

 
 

Retrobuli 

Pizsiparty
 

Szobabuli
Folyosóbuli
 

Kisklub
 

Nagyklub
 

Faház
 

Egyetemi buli a Club Goa's-ban

Győztes csapat a kari táncversenyen